КАКВО Е ОТДАЛЕЧЕН ДОСТЪП? 3 важни НЕЩА

КАКВО Е ОТДАЛЕЧЕН ДОСТЪП? 3 важни НЕЩА Leave a comment

Случвало ли ви се е да имате нужда от компютърна помощ, без да има никой наоколо, който да помогне? Какво ще кажете за необходимостта да търсите нещо на компютъра си, докато сте физически далеч от работния плот? Отдалеченият достъп позволява на оторизирани потребители да имат достъп до мрежа, компютър, ИТ услуга, приложение или данни от друго местоположение. Ако се чудите какво е отдалечен достъп и подходящ ли е за вас, значи сте попаднали на правилното място! Вашите технологични супергерои обсъждат предимствата на софтуера за отдалечен достъп по-долу.

КАК ОТДАЛЕЧЕНИЯТ ДОСТЪП Е ОТ ПОЛЗА ЗА БИЗНЕСА?

На фона на пандемията работата от вкъщи стана по-често срещана от всякога и с нея дойдоха технологични предизвикателства и рискове за сигурността. Служителите трябваше да имат достъп до работа, без да са на място, а компаниите трябваше да гарантират, че данните им остават защитени. Достъпът до отдалечен работен плот помогна на организациите да предложат повече гъвкавост и функционалност на работата. При това без значение къде са техните служители.

ПОДОБРЕТЕ СИГУРНОСТТА

Разрешаването на вашите служители да използват мобилните си устройства за достъп до фирмените данни не трябва да представлява риск за сигурността. Може да позволите на вашия ИТ екип да наблюдава контрола върху целия трафик. Софтуерът за отдалечен работен плот изисква потребителите да използват еднократно влизане (SSO). Вашият доставчик на ИТ услуги може да използва многофакторно удостоверяване и контрол на достъпа за по-висока сигурност.

ПО-НИСКА ЦЕНА

Позволявайки на вашите служители да използват собствените си Mac, Windows и други лаптопи, спестява пари на вашия бизнес. Те могат да останат продуктивни, където и да се намират, защото всичко, от което имат нужда е интернет връзка!

ПОДДЪРЖАНЕ НА НЕПРЕКЪСНАТОСТ НА БИЗНЕСАграфична концепция за отдалечен достъп и техническа поддръжка

И накрая, но със сигурност не на последно място, отдалечената поддръжка чрез виртуална частна мрежа (VPN) или друг софтуер може да помогне за поддържане на работата дори при прекъсвания. Прехвърлянето на файлове и дори дублирането на оригиналното устройство гарантират на служителите отдалечен достъп до всичко, от което се нуждаят.

От друга страна, вашият екип за поддръжка може да помогне по-ефективно, тъй като те също могат да получат дистанционно управление върху работния плот на потребителя. Това означава по-плавна и по-бърза техническа поддръжка, когато нещата се объркат.

БЕЗОПАСЕН ЛИ Е ОТДАЛЕЧЕНИЯТ ДОСТЪП?

Може би все още се чудите дали разрешаването на потребителите да работят през отдалечени устройства създава проблеми с киберсигурността. Подобно на много аспекти на вашата технология, това зависи от това какви протоколи за сигурност имате. Ако вашият бизнес прилага правилни протоколи за сигурност и следва най-добрите практики за пароли, VPN, защитни стени, актуализации и други подобни, тогава вашите данни трябва да останат защитени.

Решенията за отдалечен достъп предлагат безброй предимства за много фирми. Независимо дали се надявате да привлечете нови таланти чрез предоставяне на по-гъвкава работна среда, търсите да гарантирате, че вашите работници имат достъп до файловете си навсякъде, искате повече контрол на крайната точка върху отдалечени устройства или търсите да подобрите опциите си за виртуална техническа поддръжка; отдалеченият достъп може да помогне!

Има много видове отдалечен достъп и VPN протоколи, така че е важно да потърсите решение, което отговаря на нуждите на вашия бизнес. Ако се интересувате от предлагането на отдалечен компютърен достъп за вашата организация, помислете дали да не се свържете с местния лидер за отстраняване на компютърни проблеми . Нашите технически експерти могат да ви помогнат да намерите сигурни решения за отдалечен достъп, които отговарят на вашите нужди.

Вашият коментар