Какво ново от “NVIDIA“ на „CES“ 2023 Leave a comment

След като вчера разгледахме какво ново са ни приготвили от “Intel”, е ред да обърнем внимание и на графичните карти на “NVIDIA”. Няма как това шоу на технологиите да мине без най-големият графичен производител.

Вече сте чували за новата серия “GeForce” RTX 40, която е предназначена за лаптопи. Новост е технологията “DLSS” 3 и комбинацията и “Ray-Tracing” (проследяване на лъчи). Бъдещите карти вече са анонсирани от “NVIDIA“, че ще присъстват в над 170 геймърски лаптопа на големите производители.

Те ще предложат производителност, захранвана с новата архитектура “Ada Lovelace”. А, освен това и ще бъдат ултра енергийно ефективни.

Помислено и е за хитовите игри, като е увеличена и бройката на заглавията, които ще се възползват от новата технология.

Новата гама графични процесори за лаптопи включва “GeForce” RTX 4080, 4070, 4060 и 4050, а за първи път в лаптоп сегмента ще видим и RTX 4090 графичен процесор.

Новите карти също така ще бъдат от голяма полза за артистите и творците. Благодарение на инструмента “NVIDIA Studio” и внедрения “AI”, от “NVIDIA” улесняват творческия процес и работата с повече от 100 графични приложения, които изискват голяма графична мощ, сред които инструменти като “Omniverse”, “Canvas” и “RTX Remix Studio”.

Специално внимание е отделено на NVIDIA “GeForce” RTX 4070 Ti, която в комбинация с технологията “DLSS” 3, картата предлага 12 пъти по-висока производителност от легендарната “GeForce” GTX 1080 Ti.

Те ще предлагат три пъти по-висока производителност от топ картата “GeForce” RTX 3090 Ti, но с наполовина по-ниска консумация на енергия.

NVIDIA “GeForce” RTX 4070 Ti ще бъде налична на 5 януари 2023 г.

Геймърите, които разполагат с монитори с висока честота на опресняване 1440p ще останат приятно изненадани, защото новите видеокарти ще им позволят да изцедят максимума от системата и ще превърнат игрите в максимално реалистично изживявани.

Специално за тях е разработена системата “NVIDIA Reflex”, която поддържа 360Hz монитори с 1440p резолюция и идва с “GeForce Now”. Новата функция позволява намаляване с до 50% на латентността в игрите и идва с поддръжка на 50 актуални заглавия.

От “NVIDIA“ заявяват, че още на 8 февруари ще бъдат налични геймърските лаптопи, захранвани с новото поколение карти RTX 4080 и RTX 4090, а тези с RTX 4050, 4060, 4070 ще са на пазара от 22 февруари.

Функцията “RTX Super Resolution” ще присъства и в това поколение карти. Благодарение на нея се подобрява качеството на видео потока и се увеличава разделителната му способност. Тя ще е налична с февруарският ъпдейт на “Chrome” и “Edge” и ще важи за “GeForce” RTX 40 и 30 сериите.

Вашият коментар