Китайската KFA2 е заподозряна за продажба на употребявани видеокарти Leave a comment

Компанията “KFA2” е заподозряна в продажбата на употребявани видеокарти. Но от производителят, който е познат на китайския пазар като “Galax”, отричат всички обвинения, включително и за умишлено подвеждане на потребителите.

Според различни съобщения в социалните мрежи, купувачите алармират, че по закупените от тях видеокарти има следи от употреба. Употребата е ясно изразена. Личат си следите по златните пинове на PCIe интерфейса. Това доказва, че веднъж вече тази видеокарта е поставяна в PCIe x16 слота.

Потребител, сдобил се с Galaxy GeForce RTX 3070 Ti Metal Master от китайската онлайн платформа “Таоbао”, съобщава, че първо е проверил РСІе свръзките, преди да я изпробва. Следял коментарите на други потребители. Решил да провери дали и той не се е сдобил с употребяван продукт. След проверка забелязал, че закупената от него карта вече е използвана веднъж. Златните щифтове имали не само следи от употреба, но и черни петна от окисляване. Това го принудило да върне картата в магазина, където я закупил. Веднага алармирал местните медии, че компанията продава употребявани продукти.  

От компанията “Galax” веднага реагираха на проблема, излизайки с официално съобщение в медиите. По думите им, те знаят за този проблем и вече са провели собствено разследване. То е установило, че всички въпросни карти са от една партида, произведена 19 април 2022 г. От там не обясняват за следите, а намекват, че е възможно да се появят при щателните тестове за установяване производителността на продуктите им. Според тях това е стандартна практика преди пускането на подобен продукт на пазара. Въпреки това все още няма коментар дали ще има и независимо разследване. А това не е от полза за компанията, която търпи срив на потребителското доверие към продуктите й.

Вашият коментар