Компактен “Е-ink” дисплей замества смартфона Leave a comment

Все повече ставаме зависими от технологиите. Дългото седене пред лаптопа или смартфона, напрягат допълнително очите и затормозяват мозъка. Иска ли сте някога да имате устройство, което съчетава e-ink дисплей и да върши същата работа като лаптоп или таблет. Недостатъкът на подобна технология е ниската честота на опресняване, но пък това спомага за по-дългия живот на батерията.

Е, донякъде тази фантазия е вече реалност. Китайската компания “Dasung” представи иновативен e-ink дисплей, така характерен за популярните четци като “Kindle” например. Създаден под формата на телефон, този екран служи реално като втори допълнителен екран и се свързва със “Android” или “Apple” устройствата.

Продуктът на “Dasung” представлява 6,7 инчов черно-бял дисплей. Разделителната му способност е 300 пиксела. Може да се регулира осветлението на екрана. Благодарение на сензорния си екран може да боравите със смартфона си, без да отваряте и двете устройства.

Има и режим “Turbo”, който дава възможност за по-бързо опресняване и превъртането изглежда по-гладко, когато гледате например онлайн съдържание.

Засега устройството е налично само в Китай и се предлага в три разновидности. Първият модел се свързва безжично с iOS устройствата, други, който е пригоден за работа с “Android” моделите и , и по-тънък и енергоспестяващ модел, разполагащ с безжична връзка и  USB -C порт за връзка към определени модели смартфони като “Huawei” и “Samsung”.

Вашият коментар