Компанията Adobe планира да разпространява Photoshop безплатно Leave a comment

Компанията “Adobe” е започнала бета тестове на безплатната версия на популярната програма за компютърна обработка “Photoshop”.

Засега до нея право със свободен достъп имат потребителите на територията на Канада, но в най-скоро време ще е общодостъпна за всички. Все пак ще продължи да съществува и ексклузивната версия “premium”, която ще продължи да предлага платен достъп за желаещите да използват допълнителни функции.

Вицепрезидент на Adobe за цифрови изображения Мария Яп, заяви, че целта на компанията е все повече хора да се докоснат до “магията” на продукта им и да имат възможност да го изпробват свободно.  

През октомври 2021 година, от “Adobe” започнаха да разпространяват безплатната уеб базирана версия на приложението. Чрез нея могат да се извършват опростени корекции на изображенията. След това се добавиха допълнителни корекции и актуализации на услугата. Сред новостите е възможността потребителите да влизат директно през мрежата и стартират нов документ за работа.

За компанията, приложението е от особена важност, защото той е един от най-мощните и инструменти. Но освен всичко друго, той е инсталиран на новото поколение тънки “Chromebook”, който в много училища в САЩ са особено популярни. Решението на компанията за безплатна версия на популярната обработваща програма е похвално. По този начин допълнително ще спомогне на “Alphabet” (компанията-майка на Google) да популяризира този тип преносими компютри.

Уеб базираната версия ще даде възможност на потребители, с по-слаби машини също да се възползват от програмата. Защото силата и е в това, че няма да харчи много РАМ памет. В допълнение, този вариант на програмата ще разчита на изкуствен интелект. Той ще спомогне да се променят автоматично някой филтри. Например промяна на стара снимка в движещ се анимиран обект.

Наистина бъдещите възможности на програмата са безгранични и единствено от  “Adobe” зависи да го развият в пълна степен, за невероятно потребителско изживявяне.

Вашият коментар