Компанията “Amazon“ започва съкращение на персонала Leave a comment

След пандемията от “Covid”, редица компании, в т.ч и “Amazon” започнаха да наемат допълнително персонал, за да могат да наваксат с потребителното търсене. Но, войната в Украйна от февруари тази година, както и забавянето на икономиката, вече оказват своите негативни тенденции.

Икономистите вече предупредиха за опасността не само от инфлация, а и по-лошо стагфлация. Това вече се усеща от големите компании. Дори търговецът “Аmazon” не е застрахован от подобни рискове.

Затова компанията обяви първите си планове за масови съкращения. Те ще засегнат над 20 000 служители през следващите месеци от всички сектори във фирмата – от технологичния персонал, чак до висшето ръководство. Никой не е застрахован от това да си търси преждевременно нова работа, защото разходите трябва да бъдат намалявани на фона на спадовете в печалбата.

Ръководните органи в компанията получиха инструкциите, че трябва да се намали персонала, за да се отговори на тежката икономическа ситуация. От там успокоиха персонала, че никой няма да бъде изгонен, без да получи дължимото си обезщетение и насочване към трудовата борса.

Мнозинството от фирми в този сектор вече отчитат, че нарастващите лихви, продължаващата война в Украйна, както и проблемите с веригите за доставка, продължават да оказват влияние върху икономическото и финансово отражение на бизнеса.

Вашият коментар