Компанията “Dell” представя първия разглобяем лаптоп Leave a comment

Само преди година от “Dell” представи концептуален модел на първия в света разглобяем лаптоп. В него можеше да се сменя всичко – от екрана до SSD дисковете. Само за 30 секунди потребителите можеха да модифицират според желанията си устройството.

Макар, че това ставаше лесно с помощта на специална карфица, имаше един голям недостатък. Дори не беше близко до желаното от потребителите. Явно сега от компанията са си взели поука и са надградили предишния модел.

Сега идва ред на 13-инчовия “Concept Luna”. Компанията твърди, че е постигнала значителен напредък в изграждането на дизайна на бъдещия лаптоп и то само с използването на минимално количество болтчета.

Интересното е, че при изграждането на този модел, инженерите на компанията са оставили доста свободно място за допълнителни промени. А, по този начин могат да се сложи нов процесор, който да изисква и нови охладители, за да се елиминира възможността от прегряване и изключване на устройството.

Без отговор или точна информация остават най-важните въпроси – дали компанията планира да пусне и други подобни устройства и дори към кой потребителски сегмент ще бъде насочено устройството – офис решени или геймърски.

Вашият коментар