Компанията “Nokia” ще представи три нови модела смартфони Leave a comment

От “HMD Global” насочиха поглед към 5G телефоните от по-евтин клас, за да разширят портфолиото и да достигнат до средната класа потребители. По този начин клиентите не дават много пари, за да се сдобият с истински флагман, които да им даде най-нужното от технологичните достижения. И явно тази политика се отплаща на някогашния гигант сред производителите на телефони.

Затова сега не е изненада, че компанията продължава да разработва ново поколение смартфони, които следват фирмената политика. Очаква се до края на годината, от “HMD Global” да пуснат нови изгодни смартфони.

На този етап знаем за три устройства от портфолиото. Това са “Nokia XR 21” 5G, “Nokia X21” 5G и “Nokia X11” 5G. Говори се и за възможен четвърти прототип, по-известен като “Nokia G11 Plus”, но към този момент, слухът за подобно устройство не е потвърдено.

Сред най-важните характеристики в новите устройства е поддържката на дисплей с честота на опресняване на кадрите от 120 Hz. Имайки предвид използвания процесор в предишните модели, няма да е изненада, че и настоящите нови модели ще бъдат снабдени с “Snapdragon 480 Plus” процесор.

Към момента няма информация за детайлите на дисплея или камерата на бъдещите устройства. Но със сигурност дори и да не сте фен на марката, ще я оцените по достойнство. Благодарение на бързата работа на процесора, поддръжка на 5G мрежа, редовните ъпдейти, комбинацията от дългият живот на батерията, заедно с достъпната цена, както и нова 50MP камера, всеки потребител ще преоткрие в моделите на “HMD Global” своя предпочитан смартфон, без да се налага да “разбива” касичката със спестяванията.

Вашият коментар