Компанията “Sony“ в опит да провали “Microsoft“ – “Activision“ Leave a comment

Все повече са въпросителните, отколкото ясните детайли около бъдещата сделка между “Microsoft“ и “Activision“. От “Sony“ изглежда се опитват всячески да провалят сделката, като отправят оферта към американската компания да сключи голяма сделка с тях.

Повод за притесненията на азиатците е, че закупувайки “Activision“, ексклузивните заглавия като “Call of Duty” ще бъдат премахната за потребителите на конзолите “PlayStation”. Освен това те са притеснени, че това ще бъде “наложително”, за да може американската компания да отговори на изискванията на регулаторните органи.

Макар, че тези твърдения бяха определени от Фил Спенсър, ръководител на “Xbox” отдела, като “неверни слухове”, от “Sony“ прибегнаха до консултантска фирма, която да убеди американските регулаторни органи да съдействат за провала на сделката.

Друга голяма причина е разбира се опасението, че именно, заради играта, геймърите ще предпочетат конзолата “Xbox”, която им дава ексклузивни заглавия, включително този горещ шутър. А, това може да се даде нечестно предимство малко преди Коледните празници за “Xbox”, което пък да доведе до спад в продажбите на “PlayStation”.

Говори се, че на 11 ноември от “Sony“ са предложили на “Microsoft“ да сключат 10-годишна сделка, която да гарантира, че играчите на “PlayStation” ще получават последните заглавия от поредицата.

В момента сделката за близо 69 милиарда долара се разглежда много внимателно не само от щатските регулатори, но и от много други отговорни фактори в Европа.

Изглежда, че най-печеливши при провал на сделката ще бъдат именно от “Sony”.

Според клаузите в договора между “Activision“ и “Microsoft“ има заложена клауза, която задължава американския софтуерен гигант да плати 3 млрд долара при евентуален провал на сделката за придобиване на някогашния гейминг гигант.

Вашият коментар