Компанията “Tesla“ продаде над половината от биткойните си Leave a comment

Макар, че компанията “Tesla” се счита за лидер на пазара на електромобили, това не е съвсем така. Появата на все повече конкуренти, наред със забраната в някой страни на коли с ДВГ, постепенно започна да намалява пазарния дял на компанията. А и по този начин потребителите имат повече от един избор.

По традиция по това време на година, от “Tesla“ публикуват ежегодните си финансови резултати за второто тримесечие на годината.

От там става ясно, че печалбата е в размер на 2.26 млрд. долара но спрямо предходното тримесечие тя е с 31% спад. Тогава компанията е отчела печалба в размер на 3,3 млрд. долара.

Само година след като от “Tesla“ закупиха биткойни за 1,5 милиарда долара във времена на популярност и растеж, сега Илон Мъск обяви, че е продал близо 75% от своите активи в популярната валута.

Макар, че е привърженик на цифровата валута като защита срещу инфлацията, признава, че последните глобални събития, както и масовата обезценка на криптовалутите са причина за решението му. Не са един или два моментите, когато туитовете му в “Twitter” водят до нарастване или потъване на цифровата валута.

В момента той е повече притеснен от продължаващия Covid-19 в Китай, което изправи компанията му пред производствени проблеми.

Въпреки, че мнозина в социалните мрежи запитаха Мъск за каква сума е продал биткойните си, ексцентричния бизнесмен предпочете да запази мълчание.

Вашият коментар