Компанията “Uber” доставя храна с роботи Leave a comment

Само преди седмица компанията “Uber“ стартира нова услуга. Тя е разнос на храна, но с помощта на роботи. Това е част от новото партньорство между “Uber“ и стартъпа “Cartken“. Роботите са именно дело на последните.

От “Cartken“ коментират, че по този начин ще се избегне задръстването и по-бързо ще бъдат доставяни поръчките. Роботите ще бъдат задвижване от изкуствен интелект, които ще им помага да се ориентират в пътя до потребителя. Най-хубавото е, че няма да нарушават правилата за движение по пътищата.

При идване на поръчката, потребителите ще бъдат известявани с SMS. И в допълнение ще получават инструкции за мястото на среща с робота. Но, за да получат доставката си, потребителите ще се идентифицират със снимка.

През това време храната им ще бъде заключена в специалното отделение на робота. След като бъде потвърдена самоличността на подалия заявката, той може да отключи отделението с телефона си.

Все пак от двете компании коментират, че могат да доставят храна на потребителите и с истински хора- куриери, ако идеята за робот не им се нрави.

Вашият коментар