Компанията “Vivo” пуска смартфон, зареждащ се само за 12 минути Leave a comment

Преди няколко дни в Мрежата се появиха слухове, че компанията “Vivo” пуска нов сгъваем смартфон, чиято батерия ще може да се зареди от 0% до 100% само за 12 минути. Наистина впечатляващо постижение. По-късно тази информация се потвърди и от други източници. Става въпрос за модела “iQOO 10 Pro”.

Устройството ще бъде снабдено с нашумелият в последно време “Qualcomm Snapdragon 8+” Gen 1 процесор. Тук максималната честота на топ ядрото Cortex-X2 е увеличена до 3.2GHz.

А това повишава и общата пикова производителност. Очаква се, че чипът ще има оптимизирана консумация на енергия и по-добро разсейване на топлината.

Дисплеят ще е 6,53 инча с резолюция FHD +, а сред другите особености откриваме LPDDR5 RAM, UFS 3.1 флаш памет, Android 13.

Телефонът е оборудван с четирикамерна камера с лого на “Zeiss”, както и основен сензор за изображение Samsung GN5 с резолюция 50 мегапиксела с оптична стабилизация. Както и още три камери с резолюция съответно 48, 12 и 5 мегапиксела. Последната камера дава до 60x увеличение. В допълнените ще има и възможност за нощни снимки. И всичко това благодарение на специалния чип “Vivo V1 ISP”. Освен това ще е снабден с последните технологии, в т.ч Wi-Fi 6 и NFC модули.

Ще има вградена 4600mAh батерия и ще е първото устройство на пазара, което идва с най-бързото зарядно в момента на пазара от 200W.  

Вашият коментар