Компанията “Xiaomi” премества производствения процес във Виетнам Leave a comment

Компанията „Xiaomi“ през последните години си създаде реноме на един от най-високо ценените от потребителите брандове. И причината не е случайна. Компанията създава продукти за всеки вкус, съчетавайки последните технологии с качествен и сигурен няколкогодишен ъпдейт на операционната система.

Сега от там гледат към нови хоризонти за бъдещето си развитие. Затова не случайно от „Xiaomi“ планират съвсем скоро да преместят производствените си бази за смартфони във Виетнам. От там устройствата ще бъдат изнасяни за други пазари в Югоизточна Азия и останалите страни по света. В момента усилията са насочени към пазарите в Малайзия и Тайланд, тъй като там има драстично увеличение на населението, което води до повишено търсене на продуктите на компанията.

По този начин се китайският производител се надява да догони конкуренцията в лицето на „Samsung Electronics“. Именно южнокорейската марка към моменат е силно търсена и много популярна във Виетнам, но компанията се надява да промени правилата на играта. Китайската компания е доверила производството на базираната в Хонконг фабрика на компанията „DBG Technology“. По този начин производствения процес ще обхваща площ от около 200 000 квадратни метра, а направената инвестиция е за над 80 милиона щатски долара.

Но освен за производството на смартфони, въпросната фабрика ще отговаря и за създаването на чипове и платки към устройствата. По време на световната пандемия от 2020 година именно, заради прекъсването на веригите на доставки се отрази негативно върху редица производители и техните продажби. Затова от „Xiaomi“ ще се опитат да си осигури непрекъснатост на производствения и дистрибуционен процес.

Вашият коментар