Криптоборсата “Binance” преустанови тегленето на биткойни Leave a comment

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в света “Binance” заяви в понеделник, че временно е преустановила тегленето на биткойни. Според поддръжката това е станало, заради  ” висяща транзакция, която е довела до неизпълнение”.

В “Twitter” основателят на компанията Чангпенг Джао заяви, че проблемът е разрешен за по-малко от 30 минути. Той заяви, че проблемът се е появил “само в мрежата на биткойните”. Сривът не е засегнал другите криптовалути, които безпроблемно могат да бъдат изтеглени от притежателите на различни виртуални портфейли.

Той напомни на клиентите си, че борсата “Binance”  разполага със застрахователна полица. А по този начин средствата на потребителите са защитени. За това се грижи специален застрахователен фонд, създаден през 2018 година. За да бъдат защитени потребителите, се таксуват с 10% такса от комисионните за търговия. Те се прехвърлят във фонда, който увеличава допълнително сумата. Към 31.01.2022 година фондът разполага с над 1 млрд  долара.

От криптоборсата съобщават, че проблемите са свързани с технически сривове. От там успокоиха, че нямат нищо общо с масовия спад на популярните криптовалути, които в последните седмици спадат драстично на фона на опасенията за инфлацията и бъдещето вдигане на лихвите от страна на Щатския федерален резерв.

Вашият коментар