“Lenovo“ с флагмански таблет на “CES“ 2023 Leave a comment

Сякаш от тези дни сме обхванати от предколедна треска за технологии, но много след празниците. Причината за това се казва “CES“ 2023. Най-голямото технологично събитие на годината е тук, за да даде отговор на въпроса – “Какво да очакваме от 2023 година в технологично отношение”.

Да, няма да видим така дълго обещаваните от години летящи коли, но можем да видим (и вземем в ръце) новите флагмани на големите производителите на техника и да изберем най-подходящия подарък (за себе си, естествено).

Днес ще разгледаме още един голям производител. Това е “Lenovo Tab Extreme”, който в това издание ще представи нов таблет – “Lenovo Tab Extreme”.

Време е да видим какво ни предлага той. Дисплеят е 14,5-инчов OLED, с разделителна способност от 3000 x 1876 пиксела, а честотата на опресняване е до 120Hz. За висококачествения звук отговарят двата “JBL” високоговорители с поддръжка на “Dolby Atmos”.

Сред другите технологични възможности имаме “Wi-Fi” 6E, “Bluetooth” 5.3, USB-C 3.2 Gen 1, който се ползва и като порт за зареждане.

В допълнения поддържа прецизната писалка “Precision Pen” 3, клавиатурата “Tab Extreme” и защитното фолио “Tab Extreme Folio”.

Но, знаем, че когато говорим за таблет, мощността не е сред най-силните черти. Това вече е минало.

Тук “Lenovo Tab Extreme” е “въоръжен” с мощния чипсет “Dimensity” 9000. Мястото за съхранение е 256 GB, а RAM паметта е 12 GB. В допълнение имате слот за microSD карта.

Искате да запечатате любимия момент? Няма проблем. За това ще се погрижи предната 13-мегапикселова ултраширокоъгълна камера и допълнителната задна 5-мегапикселова камера с фиксиран фокус.

Всичко това идва с достатъчно мощна батерия от 12 300 mAh, която обещава до 12 часа възпроизвеждане на видео. За да бъдете винаги свързани с любимите си хора и след края на батерията, устройството има 68W зарядно.

Устройството е с размери 327,8 x 210,8 x 5,85 мм и тежи около 740 грама.

Очаква се “Lenovo Tab Extreme” да е наличен първо за потребителите в САЩ до края на 2023 година и само в сив цвят. И то на цена от $1199.

За сега от “Lenovo” не дават отговор на въпроса дали ще видим таблета и на други световни пазари.

Вашият коментар