крипто търговия

Mastercard стартира поддръжка за крипто търговия Leave a comment

Mastercard вече ще подкрепя банки, които искат да предложат крипто търговия за своите клиенти чрез нова програма, наречена Crypto Source.

Финансовите институции партньори в програмата ще имат достъп до:

  • Технологична и партньорска поддръжка, за да се даде възможност за закупуване, държане и продажба на избрани крипто активи.
  • Управление на сигурността, включително решения за самоличност на Mastercard. Крипто анализи, крипто търговия, мониторинг на транзакции, борба с прането на пари, киберсигурност и биометрия.
  • Възможности за харчене и теглене на крипто, предлагани чрез набор от продукти, включително крипто карти, отворено банкиране и трансгранични услуги. Финансовите институции също ще могат да предложат допълнителна функционалност, използвайки технологията на Mastercard, като цифрови разписки и решения за лоялност.
  • Управление на крипто програми, включително проектиране на програми, разработване на продукти и внедряване на технологии, както и оптимизиране на пазара и маркетингови консултантски услуги, предоставяне на цялостна поддръжка за банки, финтех компании и емитенти за предлагане на крипто програми в мащаб

„Нашият ангажимент е прост – да проучим крипто и технологията за цифрови активи, за да подпомогнем избора на потребителите при плащания. Днес е вълнуваща стъпка в нашето  крипто пътуване, което черпи от силните страни на нашия глобален бизнес, от отворено банкиране и проверка на самоличността до анализи и мониторинг на измами. Ние сме развълнувани да надградим дългосрочното си партньорство с Paxos — съвместно иновации, за да предоставим безопасна и сигурна технология на финансовите институции. Нашите иновации за търговия с криптовалута ще осигурят избор в мащаб и ще продължат да предоставят едно от „своеобразни възможности за финансовите институции, тъй като те се стремят да предложат нови, модерни услуги на своите клиенти“

Йорн Ламбърт, главен дигитален директор в Mastercard.

Дали ни очаква светло бъдеще за пазара на криптовалути, само можем да гадаем. Сигурното обаче е, че все повече институции и големи корпорации започват да се интересуват от Биткойн и от криптовалутите като цяло. Те биват все по-широко приемани по целия свят и е напълно възможно един ден да ни се наложи да се научим да боравим с тях!

Вашият коментар