Microsoft спира поддръжката на “Internet Еxplorer”след 27 години Leave a comment

Всяко нещо има начало и край. Един от емблематичните браузъри на своето време, “Internet Еxplorer” отива в историята след 27 години вярна служба. Програмният мениджър Шон Линдерсей обясни, че с наличието на “Microsoft Edge”, потребителите получават сигурност и надеждност на данните си, докато са в Мрежата. Това ще се случи още утре, на 15 юни 2022 година.

Припомняме, че браузерът “Internet Explorer” се появи на бял свят през далечната вече 1995 година, като добавка към новата тогава операционна система “Windows 95”. От “Microsoft” след всяка следваща версия на “Windows”, редовно пускаха и нова актуализация на своя браузър. Но след 2008 година, с навлизането на по-новите и модерни начини за сърфиране в Мрежата, “Internet Explorer” започна да губи своето значение, а с това и пазарен дял.

Заедно с това се увеличи значително броят на абонатите с достъп до Интернет, а всеки браузър се бореше за тяхното внимание и опит да излезне на челните места в класациите за най-предпочитан метод за влизане в Мрежата.

През 2013 година “Internet Explorer” получи последната си актуализация, а след това от “Microsoft” само го поддържаха, без актуализация на версията и пачовете по сигурността.

А това съвсем логично доведе до краят за един емблематичен браузър, който поведе революцията в битката на браузърите от зората на интернет.

Вашият коментар