Microsoft анонсира новият “Surface Laptop Go 2” Leave a comment

Компанията “Microsoft” актуализира един от най-евтините си лаптопи, като пусна такъв, с по-добри характеристики. Става въпрос за “Surface Laptop Go 2”. Устройството е създадено да бъде конкурент на така популярните в последно време лаптопи с новата ОС “Chrome” на “Alphabet”.

Новият продукт е “въоръжен” с последното, 11-то поколение чипове на Intel – “Tiger Lake”. В този модел откриваме конкретно модела Core i5-1135G7. Той разполага с 4 ядра, 8 виртуални нишки, а работната му честота е в диапазона между от 2,4 до 4,2 GHz. За лаптоп от подобен клас има 8GB RAM памет, която да осъществи плавната му работа, а бързият 128GB SSD диск е достатъчен да побере важните ви файлове. С това новият модел превъзхожда предишната версия “Surface Laptop Go” 2020, където имаше много по-малко рам памет- 4GB RAM и 64GB памет.

Тук имаме и подобрена предна камера, благодарение на която ще можете да провеждате кристално ясни видео конферетни разговори.

Екрана е 12,4 инчов, съотношението на страните е 3:2, а външните интерфейси са както в предишния модел. Да припомним. И в двата модела откриваме 1 брой UЅВ Туре-А, 1 брой UЅВ Туре-С, 1 брой 3,5-мм ĸoмбиниpaн ayдиo изxoд и порт зa зapeждaнe. При някой от моделите ще има възможност и за скенер за пръстови отпечатъци. По този начин потребителите ще бъдат имат сигурност за данните си.

Говорейки за продукт на “Microsoft”, няма как да подминем факта, че новият таблет ще е с последната и актуална операционна система на компанията – “Windows” 11. Тя вече започна да се разпространява за много потребители през последния месец.

Но какво е един хубав лаптоп без качествен живот на батерията. По данни на производителят, новият “Surface Laptop Go 2” ще разполага с батерия с голям капацитет, която ще осигури до 14 часа непрекъсната работа преди да прибегнете до зарядното.

Вашият коментар