“Microsoft” прекратява поддръжката на “Windows 8.1” Leave a comment

От 24 юни компанията “Microsoft” започна да изпраща уведомления, че прекратява поддръжката на операционната си система “Windows”, версия “8.1”, считано 10.01.2023 година. От компанията препоръчват потребителите да преминат на устройства, които поддържат новата 11-та версия на популярната операционна система.

Още през 2018 година  от “Microsoft” преустановиха поддръжката на “Windows 8”, докато за  по-новата версия “Wіndоwѕ 8.1” бе дадено повече технологичен “живот” и през това време излизаха обновления. През миналата година от компанията съобщиха, че обмислят преустановяване на поддръжката й, за сметка на последните версии.

Прекратяването на поддържката не означава, че системата ще спре да функционира. Просто няма да получава най-новите актуализации за сигурност и софтуер. Отделно от това, след 10.01.2023 година приложенията на “Microsoft 365” също вече няма да се поддържат в “Windows 8.1”.

От там предупредиха потребителите си, че използвайки по-старите версии на популярната операционна система, се подлагат на риск от вируси и зловреден софтуер, за което компанията не носи отговорност.

Компанията силно препоръчва потребителите да преминат на по-модерните и сигурни версии, като навлизащата все по-вече 11-та версия, която от няколко месеца вече е налице за редица потребители.

Вашият коментар