Microsoft пусна кросплатформен “Defender Antivirus” Leave a comment

От “Microsoft” обявиха, че пускат мултиплатформения антивирус “Defender Antivirus”. Приложението за киберсигурност е насочено към крайните потребители.  Благодарение на интуитивния и опростен контролен панел, в съчетание с актуализация срещу последните познати киберзаплахи, потребителите може да бъдат сигурни за устройствата си.

От днес “Defender Antivirus” е достъпен за абонатите на облачните услуги“Microsoft 365 Personal” и “Microsoft 365 Family”, чрез устройствата, поддържащи някой от най-разпространените операционни системи – “Windows”, “macOS”, “iOS” и “Android”.

В зависимост от устройството, възможностите на приложението може да се различават. Например “Defender” за “iOS” и “iPadOS” няма антивирусна защита, но предоставя други инструменти за киберсигурност, включително защита от фишинг. Версията на “Defender” за “Android” има вградена антивирусна защита, включително сканиране на системата за зловреден софтуер и защита от фишинг.

Добрата новина за потребителите на “Windows” е, че новият антивирус не пречи на вградената в операционната система антивирусна програма. Новото приложение ще е от полза за потребителите, които искат да защитят множеството си устройства, като чрез опростения контролен панел се улеснява използването на настройките за сигурност.

По думите на корпоративният вицепрезидент по сигурността на “Microsoft” Васу Джакал, компанията се старае да предложи по-голяма сигурност на корпоративните и частни потребители чрез разширяване на портфолиото си от услуги. В бъдеще компанията ще предложи и функция за защита от кражба на самоличност, както и сигурна VPN връзка.

Вашият коментар