Microsoft тества бета версията на Android в Windows 11 Leave a comment

Компанията Microsoft реши да вгради в подсистемата на новият Windows възможността потребителите да стартират Android приложения. Най-хубавото е, че няма да се налага да използват емулгатор. Още този петък (20 май), компанията представи новата актуализация за Windows 11, която чрез надграждане осигурява най-новата  вградената подсистема на Android до версия 12.1.

В момента от възможностите на бета-версията се възползват единствено Insider Preview тестерите, но е много вероятно след приключване на пробните тестове, тя да стане достъпна и за по-широк кръг от потребители.

Понастоящем бета версията работи пробно с Android 11, но от Microsoft ще се постараят подсистемата да е винаги актуализирана, затова в момента се експериментира и с бъдещата 12-та версия, която е известна като Android L.

Актуализацията носи подобрения между двете системи. Изскачащите съобщения в Android сега се показват като известия. В лентата за известие ще се показва кое приложение за Android има достъп до микрофона и местоположението на потребителя.

Освен това е подобрена комуникацията между двете система. При предишните версии, след събуждане на устройството, Android приложенията се рестартираха. Сега след актуализацията, проблемът е оправен и потребителите могат да продължат да ги използват оттам, където са стигнали.

Преработено е също така изцяло менюто с настройките, като потребителите могат да го открият в настройките на подсистемата на Android. Могат да бъдат групирано по нов начин, максимално удобен за ползващите.

Все още голяма част от менютата тепърва са в бета режим, като засега са достъпни за членовете на Insider Preview, но сме сигурни, че финалната версия ще предложи най-доброто от двете система за крайните потребители.

Вашият коментар