Microsoft вгражда безплатен VPN в браузъра Edge Leave a comment

Компанията “Microsoft” обяви, че ще добави към браузъра си “Еdge” възможност за VPN услуга. Новата услуга, която се нарича “Microsoft Edge Secure Network”, ще бъде безплатна за използващите браузъра. Но тук компанията не е започнала разработката на VPN от нулата, а е привлякла партньор в тази област в лицето на “Cloudflare”. В официално изявление, от “Cloudflare” уточняват, че събраната информация за потребителите ще бъде изтривана на всеки 24 часа.

Това със сигурност е удар за някой трети лица. Например доставчиците на интернет услуги и специализираните фирми, които чрез проследяване на трафика, създават таргетирана реклама.

Чрез новата си услуга, компанията гарантира анонимността на потребителите, благодарение на криптирането на данните. Но потребителите няма да имат възможност да избират към кой VPN сървър да се вържат, за да блокират гео локацията. Функцията ще създаде сама виртуален подобен IP адрес, а за да се използва пълноценно тази опция, потребителите трябва да заплатят за услугата.

Настоящата версия може да бъде изтеглена предварително, а с официалния и старт, потребителите ще получат до 1 GB безплатен трафик за всеки акаунт в “Microsoft”.

Засега няма точна дата за официалния старт на новата VPN услуга. За повече информация потребителите трябва да следят каналите на технологичния гигант в социалните мрежи.

Вашият коментар