Мощният „M2“ чип ще захранва новото поколение “iPad Pro“ Leave a comment

Американският технологичен гигант „Apple“ представи два нови таблета от серията “iPad Pro“, които ще бъдат захранвани с последното поколение мощен графичен чип от “M2”. Те ще бъдат с размери от 11-инча и 12,9 – инча.

Първоначално анализаторите смятаха, че няма да бъдат представени пред широката общественост преди 27 октомври, когато от “Apple” представят по традиция тримесечните и съответно годишни отчети за приходите.

Но, все пак до нас достигна достатъчно информация, която да ни даде представа, че те ще бъдат поредният топ флагман, преди останалите производители от този бранш да представят бъдещите си продукти, за да може да имаме база за сравнение.

Със сигурност новите продукти ще бъдат обновени с последната версия на софтуера “iPadOS 16”, която на няколко пъти беше отлагана до момента. Помислено е и за прословутия “Apple Pencil“, който в духа на иновациите е продукт от следващо ниво и освен това таблетите ще предлагат супер бърза безжична връзка, комбинирана с най-модерния мобилен дисплей в света, професионални камери, Face ID, Thunderbolt и аудио система с четири високоговорителя.

Новият чип

Новият графичен чип M2 поставя началото на следващото поколение чипове M-серия на Apple. Носи нова производителност и дава безгранични възможности на “iPad Pro” благодарение на енергийна ефективност, унифицирана архитектура на паметта и персонализирани технологии. Той е 8-ядрен и е с до 15% по-бърз от предшественика “M1”, благодарение на ефективността на 1 ядро и разполага с 20 млрд транзистора, а с това осигурява до 35% по-бърза графична ефективност, а с включеното машинно обучение може да обработва до 15,8 трилиона операции в секунда, за да даде възможност да се извършват и най-взискателните задачи. Разполага и с 16GB памет, за да запазвате най-важните неща за вас. Освен това се подобрява работата с фотографии, което означава, че създателите на съдържание могат да заснемат, редактират и публикуват видео от кинематографичен клас от едно устройство на полето.

Писалка

Прецизният стилум дава възможност за най-фината работа до сега, като потребителите могат да видят създаденото от тях само с поднасянето към дисплей, още преди да са го активирали. Освен това текстовите полета се разширяват автоматично, когато моливът се доближи до екрана, а ръкописният текст се преобразува в текст още по-бързо.

Бърза безжична връзка

Новият iPad Pro поддържа най-бързите Wi-Fi връзки сертифицирани с Wi-Fi 6E , така че потребителите, ще получат бърза връзка, където и да се намира. , Със скорост на сваляне от  2,4 Gb/s и поддръжка на 5G по целия свят, потребителите може да достъпват файловете си отвсякъде и до комуникират с близки и колеги бързо и без забавяне на връзката, защото работата не търпи забавяне.

Нови функции

Добавени са нови инструменти, за повече взаимодействие със снимки и видео

  • Stage Manager е изцяло ново многозадачно изживяване, което автоматично организира приложения и прозорци, което прави бързо и лесно превключването между задачи. По-късно тази година ще бъде отключена пълната поддръжка на външен дисплей с разделителна способност до 6K, така че потребителите ще могат да подредят идеалното работно пространство и да работят с до четири приложения на iPad и до четири приложения на външния дисплей.
  • Приложенията от настолен клас – позволяват нови възможности, оптимизирани специално за дисплея на iPad Pro. По този начин приложенията получават нови елементи, включително отмяна и повторение, ново меню за документи, персонализирани ленти с инструменти, и възможност за промяна на файловите разширения, преглед на размера на папката във файлове и др.
  • Референтен режим – той е специално създаден за 12,9-инчовия “iPad Pro” с дисплей “Liquid Retina XDR”, за да помогнат на фотографи и видеооператори детайлно да създават и редактират цветовите изисквания в работни потоци като преглед и одобрение, градиране на цветовете и композиране. Все места, където цветове и качество на изображението са критично важни.

Вашият коментар