“Motorola“ представя концептуален разтягащ се смартфон Leave a comment

На тазгодишното технологично събитие “Lenovo Tech World 2022”, компанията “Motorola“ представи клип на първият концептуален смартфон, който предлага разтягащ се OLED дисплей, само с натискането на един бутон. Когато е сгънат е с размер от 5 инча, а в разгънато състояние достига до 6,5 инча.

Макар, че изглежда страхотно, все още няма никаква допълнителна информация нито за спецификациите на бъдещия модел, нито кога официално ще бъде представен за широката публика и съответно пуснат за продажба.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на “Display Supply Chain Consultants” Рос Йънг смята, че в бъдеще подобни устройства със сгъваеми екрани ще имат голям потенциал и ще бъдат оценени по достойнство от потребителите.

Според него най-голямото предимство на този тип сгъваеми устройства, е че може да замени таблетите или телефоните тип книга, като така получават много по-тънко устройство, което не заема място, но технологичните фенове винаги ще могат да се насладят на широк екран за любимите си филми или водене на видео разговори и сърфиране.  

Вашият коментар