Надута батерия на смартфон Samsung

Надута батерия на смартфон Samsung Leave a comment

Надута батерия на смартфон Samsung: Проблемът отново ли се върна?

Може би все още си спомняте експлодиращия корпус на батерията на Samsung Galaxy Note 7, с който се сблъскахме преди няколко години. Сега изглежда, че Samsung все още не е разрешил напълно проблемите с батерията и те може да се появят и в по-новите модели телефони.

Темата за батериите на Samsung беше възобновена, след като известни потребители на YouTube забелязаха леко подуване на батериите в техните телефони Samsung. В последствие няколко потребители от различни части на света потвърдиха, че батериите в техните смартфони са склонни да увеличават обема си . В резултат на това те могат да експлодират или да предизвикат пожар.

Защо батериите на Samsung се надуват?

Смартфоните на Samsung използват модерни литиево-йонни батерии, които работят на принципа на химичните реакции на отделните елементи. Въпреки това, ако батерията е проектирана или изработена неправилно, възникват нежелани химични реакции . Те причиняват подуване на батерията и могат да доведат до експлозия или пожар.

Проблеми, особено когато не използвате телефона за дълго време

Опитът на собствениците показва, че батериите на Samsung се издуват, особено ако смартфонът не се използва дълго време . Тоест батерията не се зарежда или разрежда по-дълго. При такива обстоятелства рискът от нежелани химически реакции е най-висок.

Надута батерия Samsung

Не забравяйте: рискът от подуване и експлозия на батерията също може да се увеличи в неподходяща среда за съхранение на смартфона. Например слънчево място с твърде високи температури.

В кои модели батериите се надуват?

Подуването на батерията не е необичайно явление, но обикновено е типично само за стари батерии, които са в края на полезния си живот. Проблемът е, че при смартфоните на Samsung се появява и при новите модели . Потребителите го забелязаха например с Galaxy Z Fold 2 от 2020 г. или Galaxy S20 FE. Не е изключено обаче да не се появи и в други модели.

Надута батерия – Какво можеш да направиш

Ако притежавате смартфон Samsung, обърнете внимание на батерията си. При наличието на надута батерия, това често се вижда отвън , особено на задния панел на смартфона. Възможно е обаче да не е напълно забележимо в ранните етапи. Въпреки това може да причини пожар или експлозия.

Ако искате да сменим батерията Ви , в нашият сервиз за телефони, ще извършим ремонта по замяна на батерия за всички модели на Samsung.

Вижте още: “Смяна на батерия на Iphone”

Вашият коментар