Най-добрите плъгини за функционални менюта в WordPress Leave a comment

Всеки знае, колко е важно добре структурираното и изградено меню във всеки WordPress сайт. Ако вече имате изградено меню, бързо и лесно може да го персонализирате за нула време. И то благодарение на специалните WordPress плъгини, който ще ви спестя време и нерви.

Но, нека първо да разгледаме какво, какво и защо ни е необходимо подобно меню.

Какво е адаптивно меню?

Това е меню, което автоматично настройва оформлението и съдържанието си, за да пасне на различните екрани. Често подобни менюта са изградени с помощта на програмни езици в т.ч HTML, CSS и JavaScript.

Често те се използват при сайтове, които лесно трябва да се адаптират според различното устройство, през което влизат потребителите и размерът на екрана е често по-малък.

В тази статия ще разгледаме някой от най-добрите приставки за адаптивни менюта за системата WordPress.

     Защо адаптивно меню?

Основната причина е, че традиционната навигация за декстоп не работи добре на мобилните устройства. Там екранът е по-малък, а потребителите трябва да го увеличават и намаляват, за да намерят необходимата им информация. А, това може да ги откаже от последващо посещение на страницата ви.

Затова тук идва ролята на този вид меню, което се настройва според вида на екрана на устройството и потребителите лесно използват опциите в сайта, без затруднения и е по-голям шанса да посетят и в следващи периоди сайта ви.

      Предимства

 • Използваемост – Улесненото и оформено за мобилно приложение меню, дава възможност за лесна работа със сайта без значение от ОС и вида на устройството;
 • Ангажираност – Лесният достъп до менютата в сайта, създава безпроблемна работа със сайта;
 • По-добра оптимизация за търсачки : Един от най-важните фактори за всеки сайт е оптимизацията с водещите търсачки, така, че да може по-лесно “паяците” да обхождат сайта и да индексират новото съдържание;

              Водещи плъгини

Eто списък на най-добрите плъгини, които ще помогнат за адаптивността на менюто във вашия WordPress сайт.

QuadMenu

Този безплатен плъгин дава възможност дасъздавате мега менюта, който са адаптирани за мобилни устройства и дават възможност за вертикално меню и създаване на странична лента.

Така, без да пишете и ред код, може да изградите най-невероятните менюта, пригодени лично за вашия вкус и сайт.

Може да променяте цвят, шрифт, оформление, да създадете плаващи падащи менюта, дори анимирани такива, както и други интересни възможности.

Основни функции

 • Различна ориентация на менюто
 • Анимации на падащото меню
 • Състояние на показване на менюто (задръжте курсора на мишката и щракнете)
 • Поддържа шрифтове на Google и Font Awesome
 • Интегриран с таблото за персонализиране

  Цена

Основната версия на QuadMenu заWordPress е безплатна, но ако искате да настроите до премиум варианта, трябва да заплащате по $50 на месец.

 UberMenu

Подобен тип менюта се превърна в сензация в света на WordPress сайтовете. А, плъгинът UberMenu е меню, което не бива да се пропуска. Това е един от най-добрите плъгини. Предлага адаптивен дизайн, гъвкаво оформление и куп други възможности, като всичко това е събрано в красив плъгин, който освен всичко е и лесен за използване, дори и от по-неопитни потребители.

Сред най-големите му преимущества е възможността за създаване на менюта за сензорни екрани, както и персонализиране на всеки отделен елемент и добавяне на уиджети, които може да подредите колони, раздели и редове.

По всяко време, ако не ви хареса крайният резултат, може да използвате предварително проектираните за целта шаблони на меню, за да ги използвате като отправна точка за сайта си.

Основни функции

 • Поддържа разширено съдържание с кратки кодове
 • Подобрен потребителски интерфейс за прецизно персонализиране на менюто
 • Поддържа подменюта Mega и Flyout
 • Създавайте сложни оформления на подменюта, като използвате интегрираната система от колонни мрежи
 • Пригодено за работа с  Android и iOS

     Цена

UberMenu е премиум плъгин за WordPress като имате възможност да го закупите за $26 с безплатна 6 месечна поддръжка.

Responsive Menu

Плъгинът за WordPress, наречен “Responsive Menu” дава възможност за да създавате 100% адаптивни менюта за вашия основен уебсайт. Най-хубавото е, че те работят изключително добре на всички устройства. Благодарение на лесната си интеграция с WordPress и интуитивен администраторски интерфейс, приложението дава възможност да персонализирате цветове и добавяне на различни икони към менюто си.

А, също така и  лесно да скрийте нежелани елементи за  мобилни устройства.

В платеният си вариант, предлага възможност за добавяне към WooCommerce, типичните икони за социалните мрежи, както и куп други функционалности.

Основни функции:

 • Дава възможност и с добавяне на поле за търсене
 • Може да добавяте и премахване менюто с команда да плъзгане
 • Анимиране и персонализиране на иконите и менюто
 • Може да променяте фоновото изображение на менюто
 • Възможност да регулирате скоростта на анимацията на менюто

Цена:

В основната си версия плъгинът е безплатен, но има възможност и за добавяне на Premium версия на три нива, като цените започват от $49/месец.

Superfly

Както споменахме и по-горе, голяма част от потребителите в днешно време влизат в сайтовете през мобилните си устройства. Затова трябва да се постараем да им предложим качествен изглед, подобен на този  при стационарните станции. Затова плъгинът “Superfly” е точно за тази цел. Той спомага вертикалните менюта в сайта ви да изглеждат безупречно през мобилни устройства. Също така има възможност за добавяне на ефекти и анимации.

Именно това прави “Superfly” едно от най-добрите решения за създаване стилно меню. То е напълно адаптивно, има неограничени възможности. Благодарение на лесният си и интуитивен инструмент за визуално редактиране, системата дава възможност да стилизирате менюта с колони, разделители, настройки на шрифтове, както и поддръжка популярните социални мрежи.

      Основни функции:

 • Възможност да преместите главното меню отляво или отдясно
 • Скрито плъзгащо се меню
 • Компактни ленти с инструменти с икони
 • Импортирайте или експортирайте менюто
 • Вместо изображение може да се добави видео

Цена:

Това е още един племиум плъгин с богата функционалност, който може да стане част от WordPress сайта ви срещу $29 с лиценз.

       Max Mega Menu

Името на плъгина говори повече от красноречиво за него. Благодарение на “Max Mega Menu”, имате възможност да създавате мега менюта и то само на принципа на плъзгането и пускането на елементите.

Така лесно може да разнообразите настоящите си менюта или да ги преподредите, ако не ви харесва нещо. По този начин лесно създавате адаптивно меню за вашия уебсайт.

Освен всичко друго, то дава дава възможността да поставяте уиджети и икони във вашите менюта. Най-доброто е, че Max Mega Menu включва над 100  опции за персонализиране, качествен и чист CSS3 код, които създават невероятно изживяване.

Също така опростява мобилния вариант за различните устройства, като дава възможност за скриване на подменютата в мобилната версия и да персонализира самият сайт, според вида на устройството от което го достъпвате.

      Основни функции:

 • Лесна работа с елементи за навигация чрез плъзгане и пускане
 • Добавяне на всякакви джаджи: снимки, текстове, списъци и т.н.
 • Подравняване за елементи от менюто
 • Може да персонализирате ширината на всяка колона
 • Възможност за комбиниране на елементи от менюто в групи
 • Работи с всяка тема на WordPress
 • Поддържа множество менюта
 • Персонализирани фонови изображения

     

Цена:

Можете да инсталирате Max Mega Menu напълно безплатно в сайта си от хранилището на WordPress. А, също така и да се възползвате и от премиум версията на приложението само $29 на година с безплатна поддръжка и редовна актуализация.

Вашият коментар