Най-добрите плъгини за воден знак в WordPress Leave a comment

Всеки притежател на WordPress сайт знае, че е възможно голяма част от текстовете и снимките му да бъдат откраднати. В предходните теми разгледахме как може да защитите текста от кражба.

А, сега да обърнем внимание как може да поставите воден знак върху снимките си, за да не бъдете изненадани, когато някой друг реши да ги използва без ваше знание и разрешение.

Именно изображенията правят текстовете към сайтовете по-интересни и ангажират вниманието на посетителите.

Липсата им може да откаже потребителите да посещават повторно сайта ви и да отидат при конкуренти.

В този текст ще разгледаме най-добрите плъгини за поставяне на воден знак върху снимка.

Но, преди да започнем да уточним….

Какво означава воден знак

По своята същност това е техника, при която още от древността се накисва хартията във вода. След като изсъхне и поставена срещу светлина се показват традиционните водни знаци. Същият принцип е при банкнотите, като целта при всички техники е защитата срещу фалшифициране.

Сега вече злосторниците се прехвърлят към по-модерните методи като технологичните кражби, затова поставянето на такъв знак върху ваши снимки (особено, ако сте фотограф) е повече от задължително, за да се защитите срещу кражба на интелектуалния ви труд. А, също така представлява вашият “маркетингов подпис” чрез който да бъдете разпознат в сферата в която работите.

Въпреки, че редица страни имат строго законодателство срещу кражбата на интелектуална собственост, това изобщо не спира крадците да развивам все по-успешен “черен пазар” и да крадат важна интелектуална собственост, която после да продават срещу голяма сума пари.

Защита от онлайн кражби

Днес някой хора без капка срам крадат авторски изображения и ги представят за свои, с което подвеждат потребителите и изкарват пари на гърба на честните творци.

Най-добрите плъгини за поставяне на воден знак

 1. Image Watermark

Това е един от най-добрите плъгини за поставяне на водни знаци в WordPress. И определено има защо. Първо плъгинът е с отворен код и е напълно безплатен за използване. А, втората причина е, че няма никакви ограничения по отношение на надграждането и функционалността му.

Програмата автоматично поставя воден знак на всички изображения, които качвате в сайта си, а освен това създава възможност за подравнено разположение на знака.

Друга възможност, която предоставя е деактивирането на функцията за изтегляне на изображенията. Така се блокира възможността на потребителите да се опитат да го изтеглят само с помощта на десния бутон.

Характеристика:

 • Масови водни знаци
 • Поддържа както ръчни, така и автоматични водни знаци
 • Функция за премахване на водни знаци
 • Персонализирана позиция
 • Персонализиран размер
 • Деактивиране на опцията за изтегляне с десен бутон

Цена:

Плъгинът е безплатен за изтегляне и инсталиране от официалният WordPress магазин за плъгини.

2.    Easy Watermark

Плъгинът “Easy Watermark” е един от най-добрите безплатни плъгини за поставяне на воден знак както с изображение, така и воден знак с текст. Можете да промените разположението и размера на знака, така, че да поставяте различни по големина водни знаци на различни изображения.

Той ви дава възможност да поставите моментално воден знак върху снимките си още щом ги качите във вашата медийна библиотека или да го поставите индивидуално на вече съществуващите изображения.

Сред другите възможности е варианта да качите като воден знак надпис с името на снимката и дори датата, когато е създадено изображението, като допълнителна защита.  

Характеристика:

 • Възможност за добавяне на име и дата към вече качените изображения
 • Поддържа се вариант за променлив размер на текста, шрифтовете, както и различни нива на непрозрачност на защитния текст
 • Автоматично добавяне на воден знак към съществуващи изображения
 • Създаване на резервни копия на изображения за по-късно възстановяване

Цена:

Плъгинът Easy Watermark идва с множество функционалности и то напълно безплатно. Можете да го изтеглите от библиотеката с плъгини на WordPress.

3. Продуктов воден знак в Woocommerce

Едно нов, но със сигурност ще набере доста популярност, плъгин за воден знак за системата WooCommerce. Както подсказва името, този воден знак ви позволява да добавите уникален воден знак към всяка част на продуктовите снимки в WooCommerce, за да ги защитите. С помощта на този знак, можете да приложите върху изображението, фирмено лого, текст и дори знак за авторско право.

Характеристика:

 • Поддръжка на WooCommerce
 • Поддържа се прозрачен воден знак
 • Персонализиран избор на размер в платената версия
 • До 5 водни знака в платената версия

Цена:

Водният знак за WooCommerce е наличен и в безплатен и в платен вариант. Разликата е, че вторият варинт има повече функции и можете да го закупите на цени между $34 до $109 , в зависимост от вашите изисквания. Освен това тук важи опцията за 30-дневна гаранция за връщане на парите.

4. YITH WooCommerce Watermark

Още един плъгин за защита на изображенията в системата WooCommerce. Това е “YITH WooCommerce Watermark”. С негова помощ добавянето на лого или текстов воден знак към снимките е лесно и ви гарантира защита на собствеността ви върху снимките.

Сред другите му полезни функции са преоразмерява и поставя водни знаци на всички съществуващи изображения на продукти и то едновременно.

Освен това, той създава водни знаци с подходящата разделителна способност и ви помага да съкратите времето, което е необходимо за поставянето на този важен атрибут от защитата на авторските права. необходимо за една продължителна, изморителна операция.

Ако нещо не ви харесва, винаги можете да се върнете на изходно положение чрез бутона “Reset” и да започнете отначало.

Характеристика:

 •  Поддръжка на потребителски текст и лого водни знаци
 •  Водният знак се прилага автоматично към вече наличните изображения
 •  Поддържа се WooCommerce
 •  Опция за множество водни знаци за всяка снимка

Цена:

Плъгинът е сред най-добрите решения. Той идва на цена от $69,99 за първата година с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Заключение:

В днешните технологични времена вече нищо не е сигурно. Не са защитени дори и вашите снимки, които може да сте направили с много труд, а да се окаже, че някой друг се възползва “безплатно” от труда ви. Макар, че по-горе изброените плъгини за добавяне на воден знак не дават 100% защита, те са добро решение, за да защитите интелектуалната си собственост, но също така и чудесен начин за популяризиране на вашите умения онлайн.

Вашият коментар