Netflix ще прави филм по играта Horizon Zero Dawn Leave a comment

Компанията “Sony” продължава да създава филми, базирани на ексклузивните си игри. Последният пример за това е играта “Horizon Zero Dawn”. Новината дойде по време на среща с инвеститорите на компанията. Освен този проект, компанията работи и върху филм, базиран на добре познатата на маниаците култова игра “Gran Turismo”.

Очаква се и двата проекта да бъдат режисирани от майстора на фантастиката Нийл Бломкамп, добре познат с работата си по култови филми като “Елизиум” и “Сектор 9”. По думите на режисьорът и двата проекта са в “ранен етап” от развитието си, така, че не очакваме да ги видим скоро на екран. Въпреки това, от “Sony” продължават с развитието на филмовите и телевизионните си проекти, което показва силната ангажираност на компанията да развие бранда извън хардуера на игрите.

Сред проектите, по които се очаква превръщането им в сериали откриваме култовата “Ghost of Tsushima”, която ще бъде режисирана не от кой да е, а от човека създал хитовата трилогия “Джон Уик” с участието на Киану Рийвс.

   Това е част от маркетинговата стратегия на “Sony”, която освен, че ще предлага филм, според това коя игра последно е играл потребителя, цели да разшири присъствието си, еднакво добре, както в компютърните, така и в конзолните системи.

Вашият коментар