Нов локдаун в Китай, а “iPhone” 14 е под въпрос Leave a comment

През последните месеци от “Apple” обявиха, че съвсем скоро верните им фенове ще видят новия “iPhone” 14, но последващите локдауни и проблеми в Тайван, промениха плановете. Сега компанията излиза с мрачни прогнози за бъдещите финансови резултати. Стана ясно, че заради пандемичните ограничения ще има забавянето на производството в един от най-големите китайски заводи.

Самите китайски власти спазват драконовски мерки за нулев Covid в страната и действат бързо, преди да се е разпространила заразата. А, често пълните локдауни в страната са единственото решение за това. Често властите позволяват на фабриките в засегнатите райони да продължат работа, но прилагайки системата на “затворен цикъл” , което означава, че работниците живеят и работят на обектите.

В същото време “Foxconn” , които са основният производител на “iPhone”, увеличават капацитета на фабриката в в Шънджън, за да се компенсира забавянето. Заедно с това ще се координират действията с останалите производствени заводи, за да бъдат избегнати негативните последици от забавянето на производствения процес.

Тези проблеми доведоха до спад на акциите с 1,4% на “Foxconn” на китайската фондова борса, където компанията е под името “Hon Hai Precision Industry Co”.

Вашият коментар