Новите продукти на “Apple” имат проблем с Wi-Fi модула Leave a comment

Преди известно време компанията “Apple” пусна актуализациите за сигурност за “macOS Ventura“. Системата захранва най-новите MacBook на компанията с чиповете “M1“ и „M2“. Но, след последните актуализации в САЩ се появиха редица проблеми вкл невъзможност или  драстичен спад в скоростта на интернета връзката.

Сред другите проблеми са невъзможност устройството да се свърже повторни с мрежата след разпадане на връзката.

Компанията заяви, че знае за проблемите и инженерите на компанията работят в момента по отстраняването на проблема. Въпреки, че при провеждане на тестове в лабораторни условия, не беше отчетен този проблем, от компанията разглеждат всички възможности за евентуалните смущения.

В допълнение ще бъдат пуснати и допълнителни ъпдейти. Според тях всичко е заради интерфейса AWDL (Apple Wireless Direct Link). Той се  използва за споделяне на файлове и мултимедия “AirDrop“ и „AirPlay“.

Като временно решение за подобряване на WiFi връзката, “Apple“ препоръчва да изключите AWDL интерфейса. Така значително ще бъде подобрено качеството на връзката. Но, от компанията препоръчват това да се прави само от опитни потребители.

Вашият коментар