Новият “Galaxy Z Fold” 5 идва с редица подобрения Leave a comment

Преди известно време стана ясно, че от “Samsung” подготвят наследник на “Galaxy Z Fold” 4. Но, нямаше нищо сигурно. Сега обаче наследникът е факт.

Потребителите недоволстваха от недостатъците на “Galaxy Z Fold” 4, особено по отношение на екрана. Сега обаче новата 5-та версия е факт, а с нея идват много нови функции и подобрения.

Дисплей и дизайн

Сгъваемият “Galaxy Z Fold” 5 ще има отвор за стилус S-Pen. Благодарение на иновациите и подобрената мощност, телефона ще бъде по-дебел и по-тежък. Или 275 грама или с дебелина 6,5 мм в разгънато състояние, докато “Galaxy Z Fold” 4 тежи 263 грама.

Екранът ще бъде 6,2-инчов външен OLED дисплей, а 7,2-инчов OLED ще е вътрешния, като и двата ще бъдат с честота на опресняване от 120Hz.

Камера

Устройството ще разполага с 50MP основна камера, 12MP ултраширока камера, 12MP телефото камера с 3x увеличение, 10MP външна селфи камера и 4MP вътрешна камера под дисплея. Доста интересно нали! Макар, че от компанията са искали доста по-добри сензори, каквито намираме в S22, това е щяло да повлияе върху теглото, затова инженерите са се отказали от това решение.

Процесор

Освен подобренията по дизайна, “Galaxy Z Fold” 5 ще има и нов процесор. Ако в “Galaxy Z Fold” 4  имахме 4nm “Snapdragon” 985 5G SoC, то новият флагман ще дойде с горещия процесор “Snapdragon 8+” Gen1 SoC.

Което означава значително увеличение на досега познатата мощ.

Място за съхранение

Ще разполага с 12 GB RAM памет, а вътрешната е 256 GB памет за съхранение. Екранът е защитен от най-новото защитно стъкло “Corning Gorilla Victus” +. За безпроблемната му работа ще отговаря ОС фирменият скин “OneUI” 4.1.1, базиран на “Android 12”.

Разбира се помислено е и за сигурността, като сензорите за пръстов отпечатък ще бъдат разположени отстрани.

Новият “Galaxy Z Fold” 5 се очаква да бъде представен на 10.08.2023 година.

Вашият коментар