Новият смартфон Nothing Phone (1) идва в Европа Leave a comment

Един от новите смартфони, които предизвиква интерес сред почитателите на технологиите е “Nothing Phone (1)”. Очаква се да дебютира в Европа на 21 юли. Тези, които не са чували компанията “Nothing” са извинени.

Тя е дело на съоснователя на “OnePlus”, Карл Пей. А той определено е мотивиран да превърне продукта и компанията си в реален конкурент на големите играчи и най-вече фактор на този пазари. Компанията “OnePlus” разчита единствено на цена-качество. По, което донякъде прилича на “Apple”, особено по отношение на високата цена на настоящите си, а вероятно и бъдещи продукти. Към настоящият момент се очаква цената на новото устройство “Nothing Phone (1)” да е 469 евро.

Малко повече и за спецификациите на този скъп продукт. За безпроблемната му работа ще се грижи процесора “Snapdragon 778+”. Реално погледнато този чип от по-нисък клас, спрямо флагманските не би трябвало да е обосновка за сериозната цена, която потребителите ще трябва да платят, за да притежават новото устройство.

И това е така. Устройството разчита на две неща.

Дизайн

Дизайнът е първото, което привлича вниманието в “Nothing Phone (1)”. Мнозина потребители биха го сравнили с дизайна на “iPhone” 13. И няма да сбъркат. Друга интересна особеност е гърба на телефона. Щом го включите в зарядното, той започва да свети с приятна светлина. Но, по-специфичното е, че според вида на известието, “Nothing Phone (1)” свети в различна светлина. Така, че няма да се налагате да обръщате телефона при всяко известие.

Устойчивост

Все повече компании започнаха да премахват зарядните от кутиите си, защото предполагат, че потребителите вече имат подобно от същия модел. А и с новите изисквания на ЕС за уеднаквяване на зарядните, няма да се налага да търсите такова, което да съответства на вашия модел и букса за зареждане. В допълнение компанията се е постарала да работи с екологични материали. Рамката на устройството е направено от рециклиран алуминий, а голяма част от телефона е от стъкло.

Памет

    Устройството се предлага в три варианта: 8GB RAM/128GB памет на цена от 469 евро, 8GB/256GB с цена от €499 и 12GB/256GB – при цена от €549.  Смартфонът ще бъде достъпен чрез оператори, търговци на дребно и уебсайта на “Nothing”.

Вашият коментар