Ново електронно мастило ще промени електронните четци Leave a comment

В краят на октомври, между 18 до 21 –во число очакваме изложението “CEATEC” 2022 в Япония. Това е най-голямото изложение за потребителска техника, която се провежда всяка година по това време на годината и е еквивалент на американското “CES”.

Въпреки, че Страната на изгряващото слънце загуби статута си на лидер в технологиите, каквото имаше преди десетилетие, тя още не е за подценяване.

И до момента се слави по отношение на високотехнологичното прецизно инженерство, което е важен аспект в технологиите

Именно там ще научим повече за бъдещето сътрудничество между “E Ink” и “Sharp Display Technology”. Но, докато това стане, да обърнем поглед и към бъдещата им разработка на ново поколение субстрати, предназначени за дисплей на бъдещите електронни книги.

Подобно на поколенията екрани с електронно мастило “Е Ink”, новата технология на “Sharp” обещават революция в използването на тънки слоеве транзистори с оксид. По този начин не само ще се подобри потребителското усещане, но и ще се увеличи значително честотата на опресняването на екрана на бъдещото поколение електронни четци.

Освен това позволяват по-висока подвижност на електроните, което ги прави по-малки, без да ограничава потока на тока. Освен това оксидните тънкослойни транзистори имат по-ниски токове на утечка, което не води до увеличаване на потреблението с увеличаване на броя им (разделителната способност).

А, най-хубавото е, че времето за реакция е 0,5-1,5 секунди, докато при конвенционалните субстрати това би отнело до два пъти повече време и същевременно може да се създадат модели и с цветни дисплей. А същевременно се намалява значително консумацията на енергия, което ще добави още някой допълнителен ден към и без това дългия живот на четците.

Вашият коментар