Новото защитно “Gorilla” стъкло е вече тук Leave a comment

Стъклата “Gorilla” все по-често присъстват в премиум смартфоните, гарантиращи защита и безопасност на дисплея. Сега е ред на компанията-производител „ Corning” да представи новата версия “Gorilla Glass Victus“ 2.

По думите на представителите на компанията, това е най-издръжливото до момента защитно покритие, което е на пазара. Това означава, че спокойно екранът на смартфона ви може да оцелее при падане от метър върху бетон.

Специалистите на компанията са изчислили, че именно голяма част от произшествията, водещи до пукане на дисплея на смартфоните, се случват след падане върху бетон.

Освен това от там вземат под внимание, че само за четири години значително се е променило теглото – с до 15% по тежко и размера на новите модели смартфони – тук вече имаме нарастване с 10%, което налага и промяна на начина, по който потребителите могат да получат защита с новите технологии, за да предпазят любимите си устройства.  

От компанията уверяват потребителите, че още от януари 2023 година, новите стъкла ще бъдат налични за голяма част от топ флагманите на големите производители.

Но, по всяка вероятност първият смартфон, които ще се възползва от защитното стъкло ще е “Galaxy“ S23, за които все още няма официална информация кога ще бъде наличен на пазара.

Вашият коментар