“Nubia” представя геймърски смартфон Leave a comment

Дългоочакваният геймърски телефон от малко познатия производител “Nubia” е вече тук. Това е “Red Magic 8 Pro”. Има и версия “Pro+”, но между двата варианта няма съществена разлика. Устройството предлага дълъг живот на батерията, гейминг изживяване и не на последно място безкомпромисна производителност.

Батерия

Но, нека го разгледаме по-подробно.  Както казахме между версиите “Pro” и “Pro+” няма голяма разлика. Докато първият е с батерия от 6000 mAh и 80W захранване, то “по-усъвършенствания” му вариант” е с 5000 mAh и 165W захранване, което позволява зареждане само за 35 минути.

Освен това варианта Pro+ е налична малко по-малка батерия и мрежово зарядно устройство GaN зарядно с USB-C конектор, но е твърде вероятно да не го видим в Европа или Америка.  

Сред другите удобства са USB-C порт за зареждане и така полезния понякога изход за слушалки, който вече рядко ще видим при топ производителите.

Производителност

За безпроблемната им работа се грижи топ графичния чип “Snapdragon 8 Gen 2”. Специално при този тип телефони има охлаждащ модул вътре в хардуера, който е изграден от няколко слоя графен и специално охлаждане.

Дисплей и камера

Дисплеят е 6,8-инчов с AMOLED технология, Full HD+ резолюция и честота на опресняване от 120 Hz. Предната камера е 16 MP, но е хитро скрит зад дисплея. Така, че не очаквайте тук да видите така типичния прорез отпред, който е характерен за останалите модели на конкурентите.

Задната камера е 50 MP тройна камера, която използва сензора “Samsung ISOCELL GN5” и е допълнена от 8-мегапикселова ултраширокоъгълна и 2-мегапикселова макро камера.

Цена и достъпност

Моделът “Nubia Red Magic” 8 Pro е наличен вече в Китай и е в продажба от 28 декември. Най-евтиният вариант е 8GB RAM  и памет от 128GB на цена от $574. При моделът с 8GB RAM/256GB имам прозрачен и стилен заден корпус, но засега моделът не е пуснат за продажба. За моделът “Nubia Red Magic” Pro+ получавате срещу $861 цели 12GB RAM и 256GB място за съхранение.

Но, за момента няма информация кога ще бъде пуснат за международния пазар. Предполагаме, че това ще стане до средата на 2023 година.

Вашият коментар