Nvidia очаква спад в продажбата на графични карти Leave a comment

Новият локдаун в Китай и продължаващата война в Украйна се отразяват негативно върху бизнеса на редица компании. И производителят на чипове “Nvidia” не прави изключение. Компанията представи месечния отчет според, който ще се въздържи на този етап от наемането на нови служители. Освен по-горе споменатите причини има и друг важен фактор. Това е спада през текущото тримесечие в продажбите на графични процесори и игрови конзоли.

Върху настоящите резултати влияе и увеличаващата се инфлация, което кара компанията да продължи с настоящия персонал, вместо да наема нови специалисти, което ще увеличи бюджета.

Въпреки, че компанията отчита най-силното предходно тримесечие с близо 46% увеличение на приходите до 8,29 млрд долара, от там признават, че през следващото тримесечие се очаква значителен спад. Но, компанията не се притеснява толкова за това, защото подготвя поредица от ексклузивни продукти, които съвсем скоро ще бъдат разкрити за широката публика. Рано е да гадаем какво са ни подготвили от “Зеленият звяр”, но е възможно да се представят нови процесори, предназначени за “IoT” (Интернет на нещата), както и нови процесори, но само времето ще покаже какъв ще е следващия продукт от компанията.

“Nvidia” са оптимисти за следващите месеци, въпреки, споменатата инфлация, защото имат достатъчно налични средства в кеш. Освен това се очаква засилено търсене на новите графични процесори от геймърите, което ще даде глътка свеж въздух за компанията в тези иначе трудни времена за много браншове, включително технологичния сектор, както и продължаващата Covid вълна в Китай.

Вашият коментар