Ню Йорк внася законопроект, забраняващ добива на биткойни Leave a comment

Щатът Ню Йорк е на път да се превърне в първият град, който смята да забрани добива на криптовалута. Забраната ще засегне всички познати цифрови валути, в т.ч и популярния биткойн. Засега местният парламент е гласувал за пълна забрана на популярната валута, но всичко е в ръцете на губернатора Кати Хочъл, от която зависи дали забраната ще стане факт или не.

Законопроектът, гласуван от долната камара на местния парламент през април, предвижда налагането на двегодишен мораториум върху определени операции, които изискват сложно оборудване и използват много електричество, за да “изкопаят” биткойн.

Единственото изключение ще бъде за настоящите мини, чийто разрешителни вече са подновени или са подадени преди гласуване на решението.

Депутатите, подкрепили законопроекта, посочиха, че искат да намалят въглеродния отпечатък на щата, като намалят използването на електричество, добивано от централи, потребяващи изкопаеми горива.

По време на мораториума държавата ще проведе допълнително и внимателно проучване за потенциалното въздействие върху околната среда от добив на цифрова валута и до колко реално вреди на природата.  

Вашият коментар