От “343 Industries” обещаха да продължи развитието на “Halo” Leave a comment

Само преди седмица “Microsoft” уволни 10 000 служители. Това се случва на фона за все по-засилващата се рецесия и влияние върху приходите на компанията. Още по-лошото е, че редица други технологични гиганти (в т.ч гейминг студиата) също извършиха или планират да направят подобни съкращения.

За щастие не такъв е случаят за “343 Industries”. От компанията, създател на култовата “Halo” излязоха със специално съобщение в Twitter, в което се казва, че ще продължи развитието на играта.

Повод за туита станаха слухове, че компанията планира масови съкращения и ще прехвърли създаването на играта на трета страна и отмяната на редица DLC-та към играта.

През последните 2 години компанията доста се забави с пускането на “Halo Infinite”, както и базираните DLC-та, като в един момент имаше съмнения, че изобщо проекта ще просъществува.

Дори бивши служители на компанията публично нарекоха ръководството “некомпетентно”. Сред другите проблеми беше дългоочакваният кооперативен режим на кампанията с разделен екран, който обаче беше ограничен само при онлайн игри.

А, също и липсата на достатъчно качествено и навременно ъпдейтвано съдържание към играта.

Окончателните проблеми за компанията дойдоха с напускането на творческия директор по проекта.

Освен това от “343 Industries” се забавиха прекалено дълго, като по последни данни трябваше да е пуснат през август 2022 г, след това беше обещан за ноември, а дойде с коледните ъпдейти в края на 2022 година.

Сега компанията е решена да поправи пропуските си. За целта планира да преустанови сюжетната линия в основните игри на франчайза “Halo”.

Така, че всяка следваща игра няма да следва предишната история.

Но, “343 Industries” са твърдо решение да продължат развитието на играта, за да стане колкото се може по-добра.

Вашият коментар