От “Intel“ представиха новото поколение мини-компютър Leave a comment

От “Intel“ представиха прототип на новият си мини- компютър. Това е „ NUC 13 Pro“. Той предлага повече въздуховоди, които да извеждат топлината от устройството. Най-хубавото на подобен клас устройство е богатия избор от множество портове.

Отпред разполага с  2x USB Type-A (вероятно USB 3.0), 3,5 мм аудио жак и бутон за захранване.

В задната част намираме HDMI, USB, LAN и всички възможни портове, които присъстват в стандартните компютри.

Тук обаче изглежда, че дънната платка поддържа единствено чиповете от 12-то поколение. Най-вероятно става въпрос за Core i7-1260P, чието захранване е 20W. Това означава, че процесорът разполага с 12 ядра (4 производителни ядра и 8 ефективни).

Разбира се такива машини са предназначени повече за офис приложения или за потребители, които не са толкова взискателни. Това означава, че няма да може да подкарате най-тежките и модерни игри, но спокойно може да изиграете класики като “CS:GO“ или “League of Legends“.

Благодарение на компактните си размери и възможност за пасивно охлаждане, този тип устройства са чудесната работна станция, която няма да заема прекалено много място и лесно могат да бъде поставени навсякъде.

По отношение на цената, тя започва от £600. Но, нека изчакаме и последната дума от търговците, които след пускането в продажба на модела, сами ще определят колко заслужава да платят потребителите за подобно устройство.

Вашият коментар