От “Intel” разработват мощен, но евтин чип Leave a comment

Очаква се скоро от “Intel” да пуснат на пазара новият процесор “Core i5-13500”. Но, както често става, вече почти целия Интернет знае какви са спецификациите. И, то много преди световната си премиера.

За целта чипът премина сравнителен бенчмарк тест с настоящата версия на “Core i5-12500” от серията “Raptor Lake”.

Изненадващо или не, “Core i5-13500” беше до 61% по-бърз от предшественика си в многонишовите задачи.

Това е благодарение на увеличените на ефективните ядра. Предполага се, че “Core i5-13500” ще се предлага с 6 производителни ядра и 8 високоефективни ядра. Освен това тактовата му честота ще достига до 4,9 GHz, което ще го направи достатъчно бърз.

Все още пазарът е под влиянието на 13-тото поколение “Raptor Lake”, който има 16 високоефективни ядра.

Но, не е изключено в бъдеще компанията да се съсредоточи върху производството на чипове, които не само съчетават висока ефективно, но и предлагат същата производителност. Не е ясно обаче поне на този етап на какво ще наблегнат от “Intel” и дали чипът ще е главно за лаптопи.

Но, имайки предвид, че компанията в последно време се фокусира върху лаптопите и подобряването на тяхната енергоефективно (логично всеки потребител иска топ лаптоп, но с издръжлива батерия).

Така, че очакваме новата 2023 година от “Intel” да ни изненадат с качествен продукт, който дава най-доброто от себе си и най-вече като цена, който е насочен към средната производствена гама и разбира се няма да удари по джоба на потребителите, искащи да съчетаят гейминг и работа.

Вашият коментар