От “Sony” разработват 100MP сензор за смартфони Leave a comment

Компанията “Sony” разработиха първият 100MP сензор за смартфони. Но по интересното е кой са първите телефони, които ще ги получат. Вместо да се насочи към флагманите, те ще го вградят в устройствата от среден клас.

Това е наистина е добра новина за потребителите, които не разполагат или не искат да дадат торба с пари, за да имат най-модерното за момента устройство.

Сензорът е част от серията “IMX8” на Sony. Преди известно време компанията представи “IMX800” за “Honor 70”. Той предлагаше резолюция от 54MP и големина от 1/1.49 инча. Към момента най-големият сензор на компанията се използва в “Xperia Pro-I” и е с големина от 1 инч.

Освен това от компанията разработват и върху сензор за бъдещата “IMX9” серия . Целта е да се конкурират с настоящият 200 MP HP1 сензор, който ще е част от бъдещия “Motorolla Edge 30”. Последният се предполага, че ще дебютира през юли. Освен това се говори, че от “Samsung” работят върху масивен  1/1.12 инчов сензор. Така, че от “Sony” определено трябва да побързат, ако искат да са лидери във умните камерофони. Особено, ако се окажат верни слуховете, че бъдещият  “Galaxy S23” от “Samsung”  ще пристигне с 200MP сензор.

Вашият коментар