От “Ubisoft“ преструктурират разходите и отменят игрите Leave a comment

Последните години не са никак розови за “Ubisoft“. Студиото продължава да е в криза и през новата година, а януари още не е свършил. Компанията съобщи, че отменя редица топ заглавия.

Причината за това е, че последните издания са кошмарни и не се представят, според очакванията на студиото.

През изминалото лято бяха отменени четири игри, сред които така желаните продължения –  “Splinter Cell VR“ и „Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline“, който са добре познати ва любителите на шутърите.

А, за да е пълен хаоса, сега студиото обяви, че и дългоочакваната “Skull and Bones” също няма да види бял свят (поне не скоро). Това е шестото поредно отлагане на играта!

Всичко това допълнено със съкращение от 200 млн долара на разходите. А, също така в хода на разработката, от “Ubisoft“ са отписали капиталови разходи за над 500 млн долара. Което на фона на сегашната икономическа криза са пари хвърлени на вятъра.

И всичко това на фона на индустрия, която се насочва към франчайзи с по-дълъг “живот”, опитвайки се фирмите да намалят разходите за разработка на нови заглавия и пускане на продължения на различни игри, така, че да продължават да поддържат интереса на геймърите. 

Въпреки това, компанията има амбицията да покаже “Skull and Bones” на геймърите. Но, за целта иска да изпипа нещата.

Все пак остава надеждата, че с пускането на хитови предложения като “Assassin’s Creed Mirage” и вероятния “The Crew 3”, от “Ubisoft“ ще успеят не само да излязат на положителен финансов баланс, но и да завладеят въображението на геймърите.

Вашият коментар