Първата microSD карта с 1.5 терабайта памет е вече налице Leave a comment

Все по-често вече се налага мобилните устройства да изискват повече пространство, където потребителите да съхраняват мултимедийните си файлове и любими снимки. Сякаш беше отдавна времето, когато 256 GB памет ни се струваше като научна фантастика. Именно, за да отговорят на потребителските очаквания, все повече смартфон производителите преминаха към 256 GB.

Но наред с иновациите при смартфоните, тези устройства често вече идват без слотове за microSD карти. Нещо, което започна доста често да се превръща в тенденция.

Но, за щастие има все още смартфон производители, който уважават традициите. Именно за тях, водещата компания “Micron” създаде microSD карти с 1,5 терабайта памет за съхранение. Тя е част от продуктовата серия “i400”, която също така включва и традиционните 64GB, 128GB, 256GB и 512GB, както и не толкова често срещаната 1TB карта памет.

Тъй като в ежедневието ни все повече навлизат 5G, изкуственият интелект, както и интернет на нещата (IoT), се увеличават все повече устройствата, който съхраняват, управляват и анализират данните и то в реално време. А тези устройства изискват памет от промишлен клас, което не само да обработва голям масив от данни, но и да работи и в екстремни условия. Наред с това е подобрена енергийната ефективност.

За разлика от потребителските карти памет от този тип, новата microSD “i400” предлага дълготрайност и сигурност на бизнеса, за да може да извлече по-голяма стойност от работата си. Картата предлага до 5 години непрекъснат висококачествен запис и то 24×7, както и обработка на 4K видеозапис. Освен това чипа в картата има собствена функция за безопасност, която дава възможност за откриване и предупреждение в системата при хардуерна неизправност.

Вашият коментар