Първият флагман с прибиращ се портретен обектив е факт Leave a comment

Китайската компанията “Tecno“ представя революционния си флагман “Phantom X2 Pro”. Интересното при него е, че е сегментиран във високия клас и разполага с първия в света прибиращ се портретен обектив. А, по този начин се постига истинско оптично боке.

Създателите на прототипа обещават, че този флагман ще комбинира високата производителност с новаторски функции, каквито до момента няма никой от конкурентите на пазара.

Лещата на оптиката на “Phantom X2 Pro” е с диаметър 65 mm f/1.49 и осигурява 2.5x оптично увеличение на портретния обектив.

Още по-забележителното е, че компанията обещава с подобна леща на оптиката, притежателите и да правят най-качествените изображения, сравними с тези на професионалните фотоапарати от високия ценови клас. Има не един, а четири обектива.

Основната му камера разполага с 64-мегапикселов RGBW сензор заедно с „широк“ обектив. Към него се присъединява 13MP f/2.2 ултраширок и 2MP телефото. Предната селфи камера е 32-мегапиксела.

Хардуерът е впечатляващ – 12GB RAM и 256 GB памет, батерията е с капацитет от 5160 mAh, която поддържа 45W бързо зареждане, 6,8-инчов AMOLED дисплей с 1080 x 2400 пиксела и честота на опресняване от 120Hz, а да бързата работа на смартфона се грижи топ процесорът 4nm “MediaTek Dimensity 9000”.

Устройството ще е в продажба по време на Коледните празници, но още няма информация за кои региони.

Вашият коментар