Първият рутер с руски процесор “Байкал”, е факт Leave a comment

По време на 17-тия форум “Goszakaz”, руската компания “Роселектроника” представи новият си рутер, задвижван от новото поколение руски процесори Baikal BE-T1000. Устройството е защитено от всякакви хакерски атаки и дава възможност да бъде персонализирано според нуждите на руската администрация.

Софтуерът и хардуерът са изцяло руска разработка. Работната честота на чипа е 1,2 GHz. Разполага с богат набор от различни интерфейси, включително: PCIe 3.0, 10Gb Ethernet, 1Gb Ethernet, USB 2.0, SATA 3.0 и PoE портове. Благодарение на тях се осигурява едновременно захранване с електричество и работа с данни.

Устройството е предназначено за малки фирми с персонал до 50 човека.

Това прави “Baikal BE-T1000” иделен за едновременно използване при видеонаблюдение и организиране на конферентни връзки. В официално изявление от компанията – производител посочват, че представеният продукт е част от следващото поколение телекомуникационно мрежово оборудване, което е предназначено специално за корпоративни клиенти.

Очакванията са, че новото устройство ще бъде сертифицирано по т.н изсквания “ТОРП” на Руската Федерация. То е част от Единния регистър на руската радиоелектронна и компютърна продукция, чиято цел е да замени настоящ европейски аналог.

Все още няма конкретна информация относно цената му.

Вашият коментар