Първият “Xiaomi” електромобил е вече факт Leave a comment

Преди няколко години китайската компания “Xiaomi”, която е по-известна с качествените смартфони, представи първия електрически скутер. От тогава изглеждаше, че компанията е преосмислила проектите си на 2 или 4 колела, но “Xiaomi” винаги намират начин да ни изненадат.

Компанията има амбицията през следващите 10 години да инвестира 10 милиарда долара, в производството на електромобили. А първият и единствен “Xiaomi” – мобил е вече факт. През август се очаква основателя на компанията Лей Джун да го представи и да даде повече информация.

Но все пак има достатъчно данни за момента. Автомобилът е разработен от компанията, която създаде дизайна за електромобила “WM Motor Maven” – “HVST Automobile Design”. За целта ще бъде построен нов завод за производство на бъдещия модел. Ще бъде с капацитет 30 000 автомобила годишно, като се очаква първият електромобил да слезе от производствената линия през 2024 година. Очаква се да бъдат подготвени 4 модела, предлагащи различна степен на автономно шофиране.

Но преди да бъде пуснат в движение, трябва да бъдат направени още допълнителни тестове, както и компанията да проведе агресивна рекламна кампания.

По отношение на бъдещата цена, електромобилът ще се продава между 22 000 и 44 000 долара, в зависимост от оборудването и модела.

Вашият коментар