PayPal ще интегрира крипто и блокчейн услуги в платформата си Leave a comment

През последните години криптовалутата завладя света. Много потребителите виждат в нея сигурен начин за защита от инфлацията. Постепенно от новата цифрова валута започнаха да се възползват и много компании. От Международния валутен фонд предупредиха, че новата валута не е сигурна и отказват да я признаят за официално разплащателно средство. Въпреки това все повече компании се обръщат към крипто портфейлите, като сигурен начин за защита от надигащата се инфлация.  

Затова може би не е изненада, че един от големите играчи в разплащателните системи, явяваща се конкурент на модерните банки,  “PayPal” също обмисля използването на популярната валута. Това става ясно по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Вицепрезидентът на компанията Ричард Наш обяви, че компанията му ще направи всичко възможно за пълноценната интеграция на наличните блокчейн услуги и криптовалути към настоящата платформа.

Според него по този начин потребителите ще имат богат избор от опции при избора на подходяща криптовалута.

Той потвърди, че също използва на биткойни, както съответства на високопоставен служител. Но според непотвърдена информация, компанията планира по-късно през тази година да пусне и своя цифрова валута, която е с фиксирана цена. Говорим за варианта на т.н “stablecoin” и е твърде вероятно новата криптовалута на платформата да носи името  “PayPal Coin”.

Вашият коментар