Пазарът на криптовалута спадна под 1 трлн долара Leave a comment

Вчера сутринта биткойнът спадна под $19 000, като това беше едно от най-ниските спадове от юни месец на фона на продължаващия възход на долара. По този начин криптовалутата следна под границата от 1 трилион долара.

Причината за това беше повишаването на лихвените нива от Федералния резерв на САЩ в опит да се укроти нарастващата инфлация. А това се отразява винаги на рисковите активи, към които се числи и криптовалутата. Масовото разпродаване на виртуалната валута беше повсеместна. През деня бинкойнът се върна обратно на $19 000. Той е в обратна зависимост от акциите. През миналият ноември биткойнът достигна връх от $68 990,90, докато само година по-късно той е на 60% от рекорда си.

Централните банки по света се опитват да преборят необузданата инфлация със затягане на паричната политика. Но, въпреки това пазарите очакват и в бъдеще повишение на лихвените проценти. А масовият контрол от страна на Федералния резерв, допълнително тежи върху рисковите активи. Междувременно други алтернативни монети, като етер и алткойни успяха да се повишат повече от основната цифрова валута.

Самият “Ethereum” този месец се надгради, като в бъдеще допълнително се очакват допълнителни ъпгрейти по системата, а това може да я направи изключително привлекателен актив за рисковите играчи на този необятен и все още не напълно регулиран пазар.

Вашият коментар