Почистване на телефона от вируси

Почистване на телефона от вируси
Почистване на телефона от злонамерен софтуер

Почистване на телефона от вируси е услуга, която предлагаме сравнително от скоро на нашите клиенти. Разбира се почистването на вируси може да бъде извършено върху лаптоп и компютър, но спецификата при смартфоните е друга.

Тъй като клиентите, с проблемни и заразени смартфони започнаха да стават все повече, ние от екипа на Digitalen.bg, решихме да предоставим индивидуално решение за всеки, който иска да бъде сигурен, че информацията и личните му данни са в безопасност.

Вирусите могат да повредят телефона или компютъра ви, както и да откраднат лични данни от кредитни и дебитни данни, да вземат достъп до ваши акаунти като ви научат потребителските имена, пароли, важна фирмена информация и други.

Услугата за почистване на телефона от вируси струва – 25 лева, като бива извършвана в рамките на няколко работни часа. Почистването на злонамерен софтуер от компютър или лаптоп е на същата цена и отнема същото време *според капацитета на информацията, която трябва да се провери.

Признаци, че имате компютърен вирус!

Можете да прочетете нашата специална статия на тема: “5 Признака, че имате компютърен вирус”.

Тук ще изредим няколко признака, че

 • Операционната система започва да се рестартира изненадващо;
 • На твърдия диск се появяват повредени сектори;
 • Някои файлове изчезват или се променят;
 • Компютърът се рестартира или работи значително по-бавно;
 • Отварят се рекламни прозорци;
 • Започват да се случват странни неща с компютъра ви.

Имайте в предвид, че описаните симптоми не винаги може да са  в следствие от вирус. Възможно е да имате проблем с операционната система, инсталирани програми, бъгове, проблеми в хардуера.

Най-често срещаните видове компютърни вируси

Червеи:

Този вирус е вид троянски кон, който се разпространява без да има необходимост от хост файл. Той се свързва с изтриване на файлове и консумация на трафик.

Spyware:

Този вирус се открива много трудно.  Той използва интернет, за да предава информация без да разберете на други хора за навиците ви за сърфиране, история на сърфирането или лична информация (например номера на кредитни карти). Съществува т.нар, Keyloggers, това е вид шпионски софтуер, който може следи кои клавиши натискате.

 Рансъмуер:

Ако вируса, който сте хванали е ransomware, то тогава той може да не позволява да имате достъп до системните си или лични файлове и изисква плащане на откуп, за да си възвърне достъпа.

Rootkits:

Това е софтуер, който позволява скрито присъствие на неразрешена функционалност в системата. Rootkits модифицират и прехващат типичните модули на средата (OS, или дори по-дълбоко, bootkits).

Adware (PUPs)

Това е вирус, от който се появяват изкачащи рекламни прозорци.

И все пак нашата препоръка е да се обърнете към сервиз, който да локализира какъв е вируса и да вземе правилното решение за премахването му. Заповядайте в Сервиз Digitalen.bg.

Премахване и почистване на вируси от компютър или лаптоп

Премахване на зловреден софтуер (malware = malicious software = зловреден софтуер malware), Trojan generic, изскачащи прозорци и др.

 1. Проверяваме дали телефона или компютъра ви са заразени с вирус;
 2. Премахваме вирусите;
 3. Проверяваме дали в компютъра ви има спайуер;
 4. Премахваме спайуер от компютъра(adware, Trojan, keyloggers, spyware, malware)

Цената за премахване и защитаване на компютъра и телефона от вируси зависи от вида вирус, който сте хванали.

Цените започват от 20 лв. и зависят от сложността на вируса. Средната цена е както вече споменахме 25 лева. В редки случаи Варира по-високо.

Препоръки, в случай, че искате да се предпазите от вирусите

Първото, което трябва да направите е да инсталирате антивирусна програма и защитна стена, които качествено да защитят компютъра ви.

Ето някои основни препоръки:

 • Често обновяване на операционната система;
 • Фрагментация на файловете , при която те се разделят на много части (фрагменти) и това води до забавяне на четенето им;
 • Да използвате дълги и трудни пароли;
 • Настройте Windows да не съхранява LAN Manager hash на вашата парола.

Ако все пак хванете вирус трябва да ни потърсите, за да го премахнем възможно най-бързо и той да ви създаде възможно най-малко поражения.