преносим принтер

Преносим принтер Anker Make идва на достъпна цена Leave a comment

Компанията “Anker” е марка, позната със зарядните си устройства. А сега е ред да ни предложи първият преносим 3D принтер. Това е моделът “Anker Make M5”.

Компанията успя да привлече 2 млн долара частно финансиране. С парите тя е решена да промени ежедневието ни с продуктите си. Чрез новият 3D принтер ще се решат редица важни проблеми. Освен това от компанията твърдят, че новият им “Anker Make M5” се отличава с бързината в триизмерния печат.

Той е способен да печата при базова скорост от 250 мм/s и да предложи висока детайлност там, където това е от решаващо значение. Освен това разполага и с втора “скорост” на печат от 2500 мм/s. Но, въпреки бързината си, това не гарантира по-високата точност и детайлност на създадения обект, който изглежда по-грубоват.

Добрата новина е, че този 3D принтер е проектиран да се използва и от потребители, които нямат никакъв опит с подобни устройства. Подготовката за печат отнема до 15 минути. Очаква се скоро принтерът да разполага с функция за автоматичен контрол на процесите. Това ще му позволи да използва вградената си камера и изкуствен интелект с машинно обучение.

Чрез него ще определи дали има недостатъци при отпечатване на материалите. Ако бъде засечена някаква неточност по време на създаване на заданието, принтера спира отпечатването. Има и възможност да коригира параметрите в движение, за да изпълни точно указанията.

Но все още няма детайлна информация относно тази нова функционалност, а дори и не се знае дали изобщо ще бъде налична.

Вашият коментар